top of page

E-Ticaret Para Kazandırır mı?



E Ticaret Para Kazandırır mı?

Bu içeriğimizde sıklıkla karşılaştığımız “E ticaret para kazandırır mı?, E ticaret işine nasıl girebilirim? E ticarette başarılı olmak için ne yapmalıyım?” sorularının yanıtlarını sizlere açıklayacağız. E ticaret dünyası, son yıllardaki başarısı ve özellikle de pandemi dönemi sonrasında kazandığı ivme ile oldukça dikkat çeken sektörlerden biri hâline geldi. E ticaret para kazandırır mı? Evet, e ticaret sektöründe başarı basamaklarını bir bir tırmanmak mümkün. Günümüzde pek çok işletme sadece e ticaret faaliyetleri ile kazanç sağlamaktadır. Ancak bunu da her işte olduğu gibi uygulanması gereken disiplini uygulayarak başarıyorlar.

E ticaret sektöründe faaliyete başlar başlamaz çok zengin olmak, işleri kat kat artırmak elbette düşük bir olasılık. Buna kesinlikle imkânsız diyemeyiz çünkü e ticaret dünyası eşsiz fikirlerle kolları sıvayan girişimcileri parlatabilir. Ancak bunun da uzun süreli olabilmesi için uygulanması gereken stratejileri, atılması gereken adımları özveri ile takip etmek gerekir. E ticaretten para kazanabilmek için ürünleri tedarik etmenin, işi (profesyonelliği) web dünyasında pazarlamanın, müşterileri çekmenin, web sitesini güvenli bir şekilde yönetmenin yolları bilinmelidir. Bu içeriğimizde bu stratejileri sunacağız.

E Ticaret İşine Dair Strateji Belirlemek

Ülkemizde e ticaret sektörünün geride bırakmaya hazırlandığımız 2021 yılında %30 - %50 büyüme göstermesi bekleniyordu ve bu oran daha da fazla oldu. Bu da pazara girmeye hazırlanan yeni girişimcileri e ticarete teşvik etmek için fazlasıyla yeterli bir oran.

E ticarete girerken öncelikle neyin pazarlamasının yapılacağına karar vermek gerekir. Piyasada çok satılmayan, kolay kolay bulunmayan bir ürün satılırsa fiyattaki rekabet az olacaktır. Satılan ürüne müşteri bulmak da o kadar kolay olacaktır. 

E Ticarette SEO Optimizasyonlarının Önemi

E ticarette iyi pazarlama yöntemleri başarı için hayati önem taşımaktadır. Arama motoru optimizasyonu olan SEO, bir web sitesinin Google’ın arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması ile ilgili bir kavramdır. Bu kavram için özel bir çalışma alanı oluşturmak, buna önem vermek girişimcilere oldukça fayda sağlar. Tercih edilme oranının çokluğu ile Google arama sonuçlarında ne kadar üstte yer alınırsa arama yapan müşterinin de bağlantıya tıklayıp web sitesinde gelmesi o kadar artacaktır. Böylece online mağazalar tıklama başına ödeme reklamları aracılığı ile pazarlanabilir.

Profesyonel Web Sitesi Tasarımı Oluşturmak

Özenle hazırlanmış bir web sitesi dizaynı müşteriler ile yüz yüze görüşülmeyen çevrimiçi dünyada satış yapmanın en önemli unsurlarından birisidir. Web sitesinden alım yapmak isteyen müşteriler, kredi kartı bilgilerinin güvende olacağı bir web sitesi üzerinde olduklarına ikna olmalılardır ve bunun için web sitesi tasarımı hem kullanıcı dostu hem de güvenli olmalıdır. Profesyonelliği pekiştirmek adına ürün sayfalarının açık ve detaylı olduğundan emin olmak gerekir. Web sitesinde kullanılan resimlerin çözünürlüklerinin yüksek olması önemlidir.

Canlı Destek Uygulamaları

Birçok müşteri alım sırasında aklında pek çok soru ile web sitesini turlar. Almayı düşündüğü ürünün şekli, boyutu, rengi, teslimat süresi ve bunun gibi soruları hızla cevaplandırarak müşterilerin tereddütleri giderilebilir ve satış işlemi tamamlanabilir.

Web Sitesinden Alışveriş Yapan Müşterilerin Yorumlarına Yer Vermek

E ticaret sektöründe de her işte olduğu gibi ne kadar disiplinli davranılırsa davranılsın gözden kaçan ve hataya sebep olan olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu oldukça muhtemel bir durumdur. Web sitesinde daha önce alışveriş yapan müşterilerin yorumlarına yer vermek ve bunların içine olumsuz birkaç yorumu da eklemek gerçekçi bir imaj yaratır. 

Tüm bu stratejilerin amacına uygun ve doğru bir şekilde uygulanması ile e ticaretten para kazanmak mümkündür. Sadece bu stratejilerle sınırlı kalmamak ve her geçen gün üstüne eklemek e ticaret dünyasının vazgeçilmez şartı olan “güncellik” kavramının dinamiğini oluşturacaktır.

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page